Cursus aanbod 

Zelf kleding maken of kennis uitdiepen?

Naailes wordt gegeven voor beginners en gevorderde naaisters, onder leiding van een ervaren coupeuse. Deze lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 6 cursisten.


De patronen komen onder andere uit modebladen zoals Knipmode, Burda, Trenz of online websites. Deze worden eventueel naar maat aangepast. Tijdens de lessen werkt ieder op eigen niveau en naar eigen tempo.


Het wordt als praktisch ervaren om eigen machine(s) mee te nemen, maar een lock- en naaimachines zijn eventueel beschikbaar.

Lessen zijn op

maandag 19.30 tot 21.30 uur

woensdag 9.30 tot 11.30 uur

*Uitgezonderd feestdagen en schoolvakanties


Kosten: €115,- per blok van 7 lessen

Starters cursus*

  De naaimachine weer eens of misschien voor het eerst op tafel, en dan..? In zes lessen komen een aantal basistechnieken aan bod voor eenvoudige kledingreparaties. Deze cursus is een prachtige opstap om verder te gaan met naailessen.

  Vervolg starterscursus*

  Al enige ervaring achter der naaimachine maar dan… Waar let je op met aanschaf van je stof? Hoe neem je een patroon over uit de modebladen? Waar begin je om een kledingstuk in elkaar te zettten? Kortom, een vervolg op de starterscursus. Doe mee om het naaivak meer eigen te maken. Om naar eigen smaak en style voor jezelf of anderen iets moois te creëren.

  * Deze lessen worden momenteel niet gegeven, maar bij voldoende aanmeldingen weer opgestart. 

  Liever privéles volgen?

  Les op maat

  Individuele les bij het maken van een bijzonder kledingstuk of ander item. We werken dan in overleg samen aan een project of indien gewenst alleen met begeleiding in het maken van je werkstuk.


  De lestijden zijn overdag of 's avonds op afspraak. De periode van de lessen zijn projectgebonden maar kunnen ook wekelijks plaatsvinden.


  Voor individuele vragen en voor advies kan hiervan ook gebruik gemaakt worden, zodat je zelfstandig verder kunt met je werkstuk.

   Maatkleding

   Op zoek naar een mooi kledingstuk , maar is dit in de collectie niet te vinden? Een mooie stof gezien en een uniek idee hiervoor? Iets speciaals ontworpen en op je eigen maten (laten) maken?


   Voor maatkleding wordt individueel les ingepland om een patroon te ontwikkelen. Daarna kun je deelnemen aan de naailessen of individueel les volgen om je project verder uit te werken, of thuis af te maken.